Vikingegryde

Ingredienser
  

  • 900 g Kyllingebryst
  • 200 g Cocktailspølser
  • 2 stk Løg
  • 2 stk Rød peberfrugt
  • 400 g Champignon
  • 6 fed Hvidløg
  • 6 spsk Smør
  • 6 spsk Hvedemel
  • 10 dl Vand
  • 1 stk Hønseboullion terning
  • 4 tsk Paprika
  • 2 spsk Tomat koncentrat
  • 2 spsk Ketchup
  • 2,5 dl Fløde

Sådan gør du
 

  • Skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykke
  • Hak hvidløg fint
  • Rens kylling og skær i tern eller strimler. Skær pølser i mindre stykker
  • I en gryde tilsættes lidt fedtstof. Herefter tilsættes løg, peberfrugt, champignon og hvidløg. Steg det godt
  • Herefter hældes det over på en tallerken/i en skål
  • Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt en smule fedtstof. Steg kylling og pølser, indtil det har fået farve. Hæld også det over i skålen med dine stegte grøntsager
  • Smelt 3 spsk. smør i gryden. Tag gryden af blusset. Pisk 3 spsk. hvedemel i smørret, så du får en “smørbolle”
  • Tilsæt 1 dl. vand og rør det godt ud. Sæt herefter gryden tilbage på blusset
  • Tilsæt 1 dl. vand af gangen og rør det godt ud
  • Når alt vand er tilsat, så tilsættes 1 hønsebouillonterning, som røres godt ud
  • Tilsæt også paprika, tomatpure, ketchup og madlavningsfløde
  • Smag til med salt og peber
  • Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i sovsen og det hele varmes godt op

Noter

Server sammen med kartoffelmos eller ris og evt. stegt bacon (Bacon kan også steges sammen med kødet og tilsættes i sovsen)