Vikingegryde
Ingredienser
- 900 g Kyllingebryst
- 200 g Cocktailspølser
- 2 stk Løg
- 2 stk Rød peberfrugt
- 400 g Champignon
- 6 fed Hvidløg
- 6 spsk Smør
- 6 spsk Hvedemel
- 10 dl Vand
- 1 stk Hønseboullion terning
- 4 tsk Paprika
- 2 spsk Tomat koncentrat
- 2 spsk Ketchup
- 2,5 dl Fløde
Sådan gør du
- Skær løg, peberfrugt og champignon i grove stykke
- Hak hvidløg fint
- Rens kylling og skær i tern eller strimler. Skær pølser i mindre stykker
- I en gryde tilsættes lidt fedtstof. Herefter tilsættes løg, peberfrugt, champignon og hvidløg. Steg det godt
- Herefter hældes det over på en tallerken/i en skål
- Sæt gryden tilbage på blusset. Tilsæt en smule fedtstof. Steg kylling og pølser, indtil det har fået farve. Hæld også det over i skålen med dine stegte grøntsager
- Smelt 3 spsk. smør i gryden. Tag gryden af blusset. Pisk 3 spsk. hvedemel i smørret, så du får en “smørbolle”
- Tilsæt 1 dl. vand og rør det godt ud. Sæt herefter gryden tilbage på blusset
- Tilsæt 1 dl. vand af gangen og rør det godt ud
- Når alt vand er tilsat, så tilsættes 1 hønsebouillonterning, som røres godt ud
- Tilsæt også paprika, tomatpure, ketchup og madlavningsfløde
- Smag til med salt og peber
- Til sidst hældes de stegte grøntsager og kød over i sovsen og det hele varmes godt op
Noter
Server sammen med kartoffelmos eller ris og evt. stegt bacon (Bacon kan også steges sammen med kødet og tilsættes i sovsen)