Cirka grader til tilberedning af kød:
Very rare, 48 grader (oksekød siger stadig Muhhhhh)
Rare, 54 grader (god til steaks og møre udskæringer)
Medium-rare, 57 (god til kraftige udskæringer)
Medium, 59 grader
Gennemstegt, 65 grader
Som udgangspunkt tilbereder jeg altid kalve og oksekød til 54 grader. Så er der masser af tid til at give en god bruning bagefter.
Emne | Grader | Tid | Kommentar |
Flæskesteg | 65 | 6-7 timer MAX varme i ovn ca. 20-30 min (IKKE GRILL) |
Når stegen er færdig i sous vide, skylles den grundigt under koldt vand, så alt "klister" forsvinder. Så tøres stegen rigtig godt, saltes og sættes i ovn på MAX varme. IKKE grill. Over midten i ovn. Hold øje efter ca 15 minutter. Husk at lade stegen hvile 15-20 minutter efter. |
Culotte | 56 | 7 timer | |
Højreb u.ben |
56 | 6 timer | |
Kalve culotte | 54 | 6 timer | |
Kalvetyndsteg | 54 | 6 timer | |
Roastbeef | 56 | 7 - 8 timer | |
Flanksteak | 56 | 8 timer | |
Steak (min. 4 cm tykke) | 54 | 1,5 time | |
Spidsbryst | 56 | 14 timer | |
Kalkun bryst |
60 | 2 timer | |
Oksemørbrad | 56 | 2 - 3 timer | |
Hamburgerryg |
65 | 4-6 timer | |
Svinemørbrad |
58 | 3 timer | |
Medister |
70 | 3 timer |